Поле "{field}" пустое или имеет неверный формат.
На сколько месяцев подписка?
Код проверки неверен

17 березня 20011 року в Державній установі «Науково-практичний медичний центр дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України» за адресою вул. Чорновола, 28/1 відбулася прес-конференція з нагоди передачі кардіохірургічного обладнання ДУ «Науково-практичний медичний центр дитячої кардіології та кардіохірургії», придбаного на кошти, зібрані під час акції «Милосердний Валентин».

 

 

Серцево-судинні захворювання — одна з найболючіших медично-біологічних і соціальних проблем в Україні. Вони посідають перше місце в структурі хвороб і зумовлюють майже дві третини всіх смертельних випадків і третину причин інвалідності. Значну частину серед цих захворювань становлять вроджені серцеві вади.
Державна установа «Науково-практичний медичний центр дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України» є головною установою Міністерства охорони здоров’я України в галузі дитячої кардіології та кардіохірургії, основним методичним та лікувальним центром, у якому виконується діагностика, медикаментозне лікування та хірургічна корекція найскладніших вроджених вад серця з перших годин життя.


Із часу існування Центру (2003 р.) кількість складних операцій зросла, і при цьому знизився рівень післяопераційної летальності: так у 2003 році при загальній кількості операцій 392 рівень летальності становив 7,4%, тоді як у 2010 році, коли кількість корекцій вроджених вад серця (ВВС) зросла до 1678, цей показник знизився до 0,9%, що є суттєво менше ніж показники найкращих клінік світу.


Такі показники досягнуто завдяки активній науковій роботі, новітнім медично-технічним розробкам, високопрофесійній та відданій роботі медичного персоналу, а також найсучаснішому обладнанню.


Слід зазначити, що в Центрі оперують не лише дітей перших годин життя, але й новонароджених, вагою менше ніж 1 кг. Цей факт суттєво впливає на вимоги щодо проведення кардіохірургічних операцій. Щоб оперувати таких малюків потрібен не лише великий досвід й майстерність кардіохірурга, але й технічне забезпечення. Зокрема при проведенні хірургічних операцій використовують освітлювачі, що кріпляться на голові хірурга. Операції, за умови їх використання, є набагато точнішими і безпечнішими для пацієнтів, особливо для маловагових новонароджених: їх серце — таке маленьке. З іншого боку, ці освітлювачі є не лише допомогою у ювелірній роботі кардіохірурга, але й турботою про їх власне здоров’я — зір: адже оперувати крихітне серце протягом багатьох годин є вкрай складним. Тому ці освітлювачі це не просто зручність, це — безпека, турбота і, найголовніше, врятоване життя!


Благодійна фундація «Відкриті серця України», маючи твердий намір активно долучитися до вирішення проблем серцево-судинних захворювань у суспільстві, вирішила допомогти Центру у придбанні кардіохірургічного обладнання. З цією метою Фундація спільно з ПАТ «Перший Інвестиційний Банк» ініціювала проведення благодійної акції «Милосердний Валентин». Акцію також підтримали Міністерство охорони здоров’я України і відома українська співачка Ірина Розенфельд.
До дня Святого Валентина (14 лютого 2011 р.) через мережу відділень ПАТ «Перший Інвестиційний Банк» було розповсюджено майже 2000 листівок-«валентинок» з тематичним акційним дизайном. Саме на зібрані під час акції кошти були придбані два комплекти кардіохірургічних освітлювачів для Центру.


На сьогодні ці освітлювачі є вкрай необхідними в Центрі: по-перше, їх не вистачає, по-друге, один з них вже не відповідає технічним вимогам — він малопотужний, що є принциповим для проведення кардіохірургічних операцій маловагових дітей. Завдяки наявності нових найсучасніших освітлювачів будуть вирішені не лише вищезазначені питання, але й організаційні. Відтепер у трьох операційних Центру, за необхідності, можливо буде одночасно оперувати трьох новонароджених!
Проведення акції «Милосердний Валентин» під девізом «Любов рятує серця» — це прояв небайдужості, співчуття, розуміння того, що є вкрай необхідним для рятування життя дітей. Це приклад того, що не зважаючи на економічні труднощі, люди повертаються в бік тих, хто потребує найбільшої допомоги.


Приємно осмислювати, що в житті є місце таким вчинкам!

 

Довідково:
Благодійну фундацію «Відкриті серця України» було створено 2009 року. Серед основних напрямів діяльності Фундації: підтримка сиріт, талановитої молоді; співпраця з медичними закладами; соціальна інтеграція неповносправних осіб; розвиток і популяризація вітчизняного образотворчого мистецтва.


ПАТ «Перший Інвестиційний Банк» створено 20 червня 1997 р. Банк є членом Фонду гарантування вкладів фізичних осіб з 2000 року. Має міжнародний сертифікат системи менеджменту якості (стандарт ISO 9001:2008).
 

Добавить комментарий

Facebook
Пользователи

Комментарии | 0

Подписка на новости
Подпишись на рассылку новости по e-mail
Интервью
Олег Ковригин
«Британский офтальмологический центр»: международный опыт для украинских пациентов